„Klubrádió

A Klubrádió azonnali jogvédelmet kért a bíróságtól

20/01/2021 13:34

| Szerző: Klubrádió

Elindult a Klubrádió és a Médiatanács közti per, a rádió jogi képviselője pedig arra kérte a bíróságot, hogy a jogvita lezárásig biztosítsa, hogy a Klubrádió tovább sugározhasson a jelenlegi frekvenciáján.

Ma indult el a Klubrádió Médiatanács ellen indított közigazgatási jogvita tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. A Klubrádió azért nyújtott be keresetet a Médiatanács 92.9-es frekvenciát érintő döntésével szemben, mert álláspontja szerint a hatóságnak a hatályos jogszabályok alapján meg kellett volna hosszabbítania a rádió jogosultságát a frekvencia használatára. 

A Klubrádió jogi képviselője szerint a Médiatanács megsértette a rádió tisztességes eljáráshoz való jogát, és olyan csekély súlyú adatszolgáltatási késedelemre hivatkozott, ami nem alapozta meg a frekvencia jogosultság iránti kérelem elutasítását. A Klubrádió a keresetben fő érvként felhívta a figyelmet arra, hogy a Médiatanács joggyakorlata más médiaszolgáltatók esetében eltérő volt, azaz más rádiók jogosultságát hasonló elmaradások esetén meghosszabbították. A Klubrádió azonnali jogvédelmet is kért a bíróságtól, a rádió jogi képviselője pedig arra kérte a bíróságot, hogy a jogvita lezárásig biztosítsa, hogy a Klubrádió tovább sugározhasson a jelenlegi frekvenciáján.

A bíróság ma nem hozott döntést, és február 9-re tűzte ki a következő tárgyalási napot, tehát még azelőtti időpontra, hogy megszűnne a Klubrádió jogosultsága a 92.9-es frekvenciára. A bíróság jelezte, hogy a következő tárgyaláson érdemi döntést kíván hozni.