„1%

A kaszinók sem tarthatnak nyitva

4/03/2021 16:41

| Szerző: Klubrádió

Kilenc kérdést tett fel a hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központnak azután, hogy Gulyás Gergely bejelentette a csütörtöki kormányinfón a szigorításokat. Egyetlen kérdésre érkezett válasz, a kaszinókat is be kell zárni.

A kaszinóknak is be kell zárniuk az újabb szigorítással – tudta meg a hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központtól. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy március 8-tól március 22-ig két hétre bezárnak az üzletek, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak – írja a hvg.hu.

A miniszter szerint a részletszabályokon még dolgoznak, ám a felsorolásból így is több meglepő tétel hiányzik. Ezért több kérdést is feltett a portál a Kormányzati Tájékoztatási Központnak.

A dohányboltok, a posták és a bankok is bezárnak március 8-tól március 22-ig?

A szolgáltatások szüneteltetése pontosan kire, mire vonatkozik?

Az óvodák és az iskolák mikortól lesznek zárva?

A hivatalokban lesz-e ügyfélfogadás?

Nyitva maradhatnak-e a kaszinók?

Kinyithatnak-e a plázák?

Az oltáson és a sürgősségi eseteken kívül állami egészségügyi ellátás igénybe vehető-e?

Szállíthatnak-e továbbra is házhoz az éttermek?

Aki a munkája miatt (pl.: egészségügyi dolgozó) nem tud otthon maradni óvodás vagy kisiskolás gyerekével, az kis csoportokban beviheti-e az iskolába?

Kilenc kérdésből mindössze egyre jött válasz: a kaszinók nem tarthatnak nyitva, a további részletszabályozás a holnapi nap folyamán jelenik meg.