„Klubrádió
A lényeg

A karinthys pedagógus: A tankerület vezetője sem mutatkozott be

7/10/2022 12:03

| Szerző: Klubrádió

Az egyik figyelmeztetett tanár elmesélte, mi történt, miután bejutottak a tankerületi irodába.

A Karinthy Frigyes Gimnázium huszonnégy tanárát figyelmeztette a tankerület a pedagógusnapi sztrájk után. Ezres tömeg kísérte ki őket a Külső Pesti Tankerülethez, mert ők a figyelmeztető levelet személyesen a tankerület vezetőjétől, Rábel Krisztinától akarták átvenni. A tanárok egy ideig hiába kopogtattak, de végül bejutottak az irodába, és az első tanár elmesélte, hogyan fogadták bent – írja a Telex.

A portál videóban rögzítette a tanár beszámolóját. A pedagógus szerint senki nem mutatkozott be nekik, amikor a tankerületvezetőt keresték. Három férfin keresztül vezetett az útjuk, akik közül az egyik civilruhás rendőr lehetett. Kettesével engedték be őket az irodába, ahol egy nővel találkoztak, akiről feltételezik, hogy a tankerületi központ igazgatója, Rábel Krisztina lehetett. Tőle vették át a levelet, amely annyiban más a tanár szerint, a nekik átadott levélben úgy fogalmaznak:

"a gyerekek tanuláshoz fűződő jogát borzasztó magatartásukkal korlátozzák" a polgári engedetlenségben, tiltakozásban részt vetta pedagógusok.