„Klubrádió
A lényeg

A független sajtónak nem, egy kislánynak viszont nyilatkozott Orbán Viktor

19/08/2021 07:14

| Szerző: Klubrádió

Bár a kormánykritikus sajtó interjúkérelmeit rendre elutasítja, egy hozzá odalépő kislánynak nyilatkozott Orbán Viktor a Zeneakadémián, csaknem egy hónapja. Az Instragramra felkerült videóban a miniszterelnök elmondta, hogy profi futballista szeretett volna lenni, szerinte „vezetni kell tudni”, és arról is beszélt, hogy ugyan sok jó egyetemünk van, egyik se világszínvonalú.

A miniszterelnök 2019-ben bevezetett új szokása, hogy évente egy nagy sajtótájékoztatót tart, és ilyenkor válaszol független, kormánykritikus lapok kérdéseire is. Azért nem mindenkinek, az idein például a Direkt36, a Magyar Hang és az Alfahír be se juthatott. Az interjúkérelmekkel rendszerint ennyire se jut a független sajtó.

A Zeneakadémián tartott koncerten, június 25-én viszont sikerült kérdeznie néhányat Orbán Viktortól egy fiatal kislánynak, a videó az Instagramon látható. A negyedik ciklusát töltő miniszterelnök elmondta: nem kormányfő, hanem profi futballista szeretett volna lenni, majd arról beszélt, hogyan vezetett az út idáig.

„Vezetni kell tudni. A vezetés nem egy önálló dolog, hanem oda útvonalak vezetnek. A jogból is el lehet jutni, a gazdaságból is el lehet jutni, a teológiából is el lehet jutni, a katonaságból is el lehet jutni. Vannak útvonalak. A lényeg, hogy a végén vezetni kell, ahhoz pedig egy karakter kell. Persze vannak skillek is, tehát vannak képességek, de alapvetően az a kérdés, hogy megtanultad-e, hogy sok ember akaratát összefogd egy közös akarattá. Ez a vezetés” – magyarázta Orbán Viktor. 

A kormányfő szerint a fiatalok tehát sok út közül választhatnak, „ha oda akarnak eljutni, ahol most ő tart”. A sport pedig természetesen mindig sokat segít – tette hozzá.

A lány azt is megkérdezte, a miniszterelnök szerint melyik a legjobb egyetem az országban. Orbán erre azt válaszolta, hogy „sok jó egyetem van, de egyik sem világszínvonalú”. „A rangsorokban az állatorvosi egyetem áll a legjobban, és az orvostudományi egyetemünk is nagyon jó, de a többi egyetemünkért még nagyon sok mindent kell csinálnunk, hogy ne csak jó, hanem nagyon jó legyen” – vélekedett a miniszterelnök. (Itt a villáminterjú feliratos változata.)

(forrás: Telex