„Klubrádió

A főváros tesztekkel segíti az iskolanyitást

13/04/2021 11:20

| Szerző: Klubrádió

Koronavírus tesztek szétosztásával segítik az április 19-re tervezett iskolanyitást. Karácsony szerint a cél az, hogy a lehetőségekhez mérten a gyermeküket féltő szülők és a pedagógusok is biztonságban érezhessék magukat jövő héten, amikor újraindul az oktatás a fővárosi intézményekben.

Koronavírus tesztek szétosztásával segíti a kerületi önkormányzatok munkáját a főváros az április 19-i iskolanyitás előtt, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

„Tudom, hogy mindenkiben rengeteg a kétely, a félelem és a bizonytalanság. A számok rendkívül magasak, Magyarország pedig továbbra is élén a legborzalmasabb listának, lakosság arányosan nálunk halnak meg az egyik legtöbben. A hírek aggodalomra adnak okot. Ilyen helyzetben nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött, miközben jól tudjuk, gyermekeink lelkét már így is borzalmasan megtépázta az elmúlt egy év, és mi is egyre inkább vágyódunk a normalitásra” - írta Karácsony.

A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy a teszt továbbra is az egyik legjobb fegyver az oltás mellett a járvánnyal szemben. Karácsony továbbá arra kérte a budapestieket, hogy ki még nem tette, regisztráljon a védőoltásra, és amikor behívják, jelenjen meg az oltópontokon!

(Forrás: Telex.hu)