„Vásároljon

A főváros is kidolgozta az oltási tervét

18/02/2021 12:07

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely  közölte, csütörtökön a Miniszterelnökségre megy, ahol bemutatja a főváros oltási tervét. A főpolgármester szerint Budapest vezetése kész arra, hogy segítse a kormányt, hogy gyorsabban és gördülékenyebben haladhassunk az oltással. 

Hatpontos oltási tervet állított össze a fővárosi vezetés, amit Karácsony Gergely csütörtökön mutat be György István területi közigazgatásért felelős államtitkárnak – írja a Telex.

A főpolgármester Facebook-posztjában azt írta, hogy nagyon sok múlik azon, bíznak-e az emberek az oltásban vagy sem. Szerinte a főváros kész arra, hogy segítse a kormányt, hogy gyorsabban és gördülékenyebben haladhassunk az oltással. Karácsony szerint mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb, minél több ember megkaphassa a vakcinát.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
Karácsony Gergely
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 
1) A háziorvosi rendelők mellett, a kerületekkel közösen javasoljuk dedikált oltópontok kialakítását, ezzel is gyorsítva az eljárást. Összesen 30 darab oltópontot tudunk létrehozni, helyszínenként pedig egy nap alatt 3000 főt lehetséges beoltani.

2) Vállaljuk, hogy a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozókat vagy újonnan beköltözőket (idősotthonok, hajléktalanellátók), és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetét (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) orvosok bevonásával mi magunk átoltjuk.

3) Felajánljuk a lakossági szűrés során már bevált időpontfoglaló rendszerünket az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is.

4) Az oltóközpontok helyszíneinek biztosítása mellett, önkéntesekkel és rendészekkel is tudjuk segíteni az oltások lebonyolítását.

5) Tájékoztatási kampányba kezdünk az oltási hajlandóság növelése érdekében. Nagyon fontos, hogy az emberek bizalommal legyenek a vakcinák iránt.

6) Oltást adni jelenleg csak szigorú körülmények között, orvosi rendelőben lehetséges beadni, ezért átmeneti kormányzati felmentés szükséges a tömeges oltások megkezdéséhez. Leginkább sport és kulturális intézmények lehetnek alkalmasak, ahol mosható fertőtleníthető paravánokkal az oltóhelyek leválasztása könnyen megoldható. Londonban még koncertek is vannak a nagy oltópontokban, így kötik össze kellemeset hasznossal. Miért ne lehetne ilyen Budapesten is?