„Támogassa
A lényeg

A fideszes Németh Zsolt szerint ha nem lennénk NATO-tagok, most mi védekeznénk egy orosz támadással szemben

8/05/2024 20:13

| Szerző: Klubrádió

"Ha most nem lennénk NATO-tagok, akkor valószínűleg jelenleg nem Ukrajna védekezne egy orosz támadással szemben, hanem mi" – jelentette ki a fideszes Németh Zsolt, szembemenve a kormányzati narratívával

„Ha most nem lennénk NATO-tagok, akkor valószínűleg jelenleg nem Ukrajna védekezne egy orosz támadással szemben, hanem mi” - ezzel kezdte beszédét Németh Zsolt a Magyar Atlanti Társaság keddi konferenciáján.

A Válaszonline beszámolója szerint a rendezvényen a külügyi bizottság elnöke szinte teljes egészében szembement a kormányzati narratívával. Németh úgy fogalmazott: „A NATO – bármit mondjanak is Putyin elnök nagyra becsült propagandistái – nem oroszellenes szervezet, nem tervezi és soha nem is tervezte megtámadni Oroszországot, viszont képes megvédeni tagjait egy orosz támadástól. Oroszország azért nem tudja katonai eszközökkel korlátozni a magyar szuverenitást, mert NATO-tagok vagyunk.” A közvélemény bármiféle megvezetése NATO-ügyben jelenleg közvetlenül fenyegeti hazánk fizikai biztonságát és szuverenitását – hangsúlyozta Németh Zsolt.

(Kiemelt kép: MTI/Országgyűlés Sajtóirodája)