„Klubrádió
A lényeg

A Fidesz szerint a baloldal gyújtotta fel az erdélyi szavazólapokat, sőt, 2006-ban a tévészékházat is

31/03/2022 17:29

| Szerző: Klubrádió

Marosvásárhely mellett egy hulladéklerakatban egy teljes zsák kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapra bukkantak. A Fidesz szerint a "baloldal" a felelős; azt írták: "a Gyurcsány-Bajnai-féle baloldal minden aljasságra képes, 2006-ban tévészékházat gyújtottak fel a hatalom megtartásáért, most szavazólapokat".

Marosvásárhely mellett egy hulladéklerakatban egy teljes zsák kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapra bukkantak, erről elsőként a Telex számolt be. A punctul.ro/pontmaros helyi portál újságíróját, Cristian Teodorescut telefonon értesítette egy anonim olvasó arról, hogy mit talált Jedd község határában. Az újságíró kiszállt a helyszínre és videófelvételt készített. A képsorokból kiderül, hogy már kitöltött szavazólapokról van szó, néhányon az is jól látható, kikre adták le szavazatukat azok, akiknek borítékja az illegális hulladéklerakat szemétkupacai között végezte. Az egyik szavazólapon kivehető az ellenzéki koalícióra behúzott X, a másikon pedig az látható, hogy egy választópolgár a Mi Hazánkra adta le voksát – olvasható a portál cikkében.

A Fidesz szerint a „kétségbeesett baloldal” követte el az akciót. Azt írták: „a baloldal kétségbeesésében mindenre képes. A baloldal a magyar rendszerváltás óta éppen a legsúlyosabb választási csalásokat követi el a Bajnai-féle teljesen illegális DatAdat adatbázissal, és most a külhoni magyarok szavazatainak megsemmisítését akarják elérni. Nincs két baloldal, egy baloldal van, a Gyurcsány-Bajnai-féle baloldal minden aljasságra képes, 2006-ban tévészékházat gyújtottak fel a hatalom megtartásáért, most szavazólapokat” – fogalmaztak.

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt reagálását itt olvashatja. Márki-Zay szerint Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy neki csak a szavazatok kellenek Erdélyből. Aki nem rá szavaz, azt nem tekinti a nemzet részének, és egyszerűen szemétdombra dobja a szavazatát. 

A Fidesz által emlegetett választói adatbázissal kapcsolatban szerdán azt közölte az Egységben Magyarországért sajtóosztálya, hogy összehangolt kommunikációs támadással próbálják bemocskolni az Egységben Magyarországért támogatóit. Közölték: az Egységben Magyarországért kampánya kizárólag legális adatbázisokat használ, nem küldtek senkinek a fideszes propagandamédiában neki tulajdonított sms-eket. Hozzátették: „ha bebizonyosodik, hogy a fideszes kampány illegálisan, visszaélésszerűen céloz ellenzéki választókat kamukampányával”, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Egyébként azt hangsúlyozták: a Fidesz 12 éve minden évben több milliárd forint közpénz felhasználásával „nemzeti konzultációnak álcázva frissíti a törvénysértő Kubatov-listát, amelyben nem csak támogatóikat, de a másra szavazókat is nyilvántartják”. Ez egy illegális lista, amiről az állami szervek tudnak, de a hatalom nyomására nem hajlandóak kivizsgálni, tették hozzá.