„Klubrádió
A lényeg

A Fidesz reakciója Márki-Zay győzelemére: Gyurcsány

17/10/2021 23:12

| Szerző: Klubrádió

Valószínűleg nem lepett meg senkit a Fidesz, amikor az előválasztás második fordulójának eredményére reagáló videóban is azt közölte: "Karácsonyt Márki-Zay Péter váltotta a Gyurcsány-show-ban". Szerintük a hódmezővásárhelyi polgármester "nyomulós karrier-baloldali", akinek győzelme esetén "egekben lesznek a rezsiárak".

A videóba Gyurcsány Ferenc klasszikus táncos performanszát vágták be, ezzel azt akarják illusztrálni, hogy szerintük a volt miniszterelnök annak is örül, hogy Márki-Zay legyőzte Dobrev Klárát az előválasztásokon. Magáról Dobrevről nem esett szó a videóban.

A Fidesz szerint Márki-Zay "Brüsszel-barát, adót akar emelni, csökkentené a béreket és az illegális bevándorlást is támogatná". Az egész végén a Fidesz anyagainak elmaradhatatlan szereplője, Soros György is megjelenik a háttérben.

És ha egy üzlet beindul: nem sokkal később kihozták a második videót is, amelyben "nyomulós karrier-baloldalinak" nevezik az önmagát konzervatív jobboldaliként definiáló Márki-Zay Pétert. Aki, a Fidesz értelmezése szerint, "Gerit, a balfék havert" váltotta a "Gyurcsány-show-ban". 

Szerintük, ha Márki-Zay győz, jön az adóemelés, valamint a munkanélküliség és a rezsiárak is emelkednek. A képsor végén felbukkan a DK-s Vadai Ágnes és az MSZP-s Korózs Lajos is.

(via Telex, kiemelt kép: Fidesz / Facebook)