„Klubrádió
A lényeg

A DK szerint Márki-Zay a felelős a kétharmadért

8/04/2022 15:39

| Szerző: Klubrádió

A DK szóvivője, Barkóczi Balázs szerint „ha nem nézünk szembe az igazsággal, tanulni sem fogunk belőle: Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse”. 

A DK szóvivője azzal kezdte pénteki Facebook-bejegyzését, hogy azt tapasztalja, a választás után „több ellenzéki is Gyurcsány Ferencet emlegeti, mert könnyebb és megnyugtatóbb nekik az a tudat, hogy ő a hibás ezért a választási vereségért, nem pedig Márki-Zay Péter”.

Barkóczi a Fidesz kétharmados sikeréhez kapcsolódóan azt mondta: „valóban van itt egy Gyurcsány-szál a háttérben, csak nem úgy, ahogy elsőre gondolják, meg nem is annyira a háttérben”.

„2019. önkormányzati választás – Nincs Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc pedig felszántja az országot az egész kampányban. Eredmény: masszív ellenzéki győzelem, nyertünk Budapesten, Miskolcon, Pécsen, Tatabányán, Salgótarjánban, Egerben és Szombathelyen.

2022. országgyűlési választás – Gyurcsány Ferenc nem folytathat országos kampányt, mert erre kéri Márki-Zay Péter, aki végigkampányolja az országot. Eredmény: kétharmados Fidesz-győzelem, a 2019-ben megnyert városok jelentős többségében veszített az ellenzék” – írta.

A DK-s politikus szerint ezekből kell levonni a következtetéseket, mert „ha nem nézünk szembe az igazsággal, tanulni sem fogunk belőle: Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse”, fogalmazott.

Barkóczi Balázs egyébként nyerni tudott Budapest 12. választókörzetében a választáson a fideszes Pintér Gábor ellen.

Márki-Zay Péter a 24.hu-nak nyilatkozva sokat kritizálta Gyurcsány Ferencet (és Jakab Pétert, a Jobbik elnökét is). Erről szóló cikkünket ITT találják.

(Kiemelt kép: Facebook)