„Klubrádió

A DK fekete zászlót tűzött ki a Parlament épületére a koronavírus magyar áldozatainak emlékére

19/04/2021 17:04

| Szerző: Klubrádió

Miután a kormány nem tett eleget a Demokratikus Koalíció kérésének, hogy a Kossuth téren eresszék félárbócra a nemzeti lobogót, a Parlamentre pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát a Covid-áldozatok emlékére, így Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője helyettük tűzte ki a fekete zászlót.

A Demokratikus Koalíció tegnap sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy a Kossuth téren eresszék félárbócra a nemzeti lobogót, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót, így emlékezve meg a koronavírus-járvány 25 ezer magyar áldozatáról, és mindazokról, akik az egészségügy helyzete miatt vesztették életüket.

 kép: DK/Facebook
   
 

Ez szimbolikus lépés lett volna a minimum a DK szerint, azonban mivel nem történt meg, saját kézbe vették a dolgokat: hétfőn Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője helyettük tűzte ki a gyász zászlaját az Országgyűlés épületére.

Közleményükben arról írtak: "Lássa és tudja meg mindenki: az elhibázott járványkezelés miatt több ezer olyan magyar ember halt meg, aki megmenthető lett volna. A mai napon rájuk emlékezünk, és rájuk emlékeztetünk mindenkit az országban." - írta meg a blikk.hu.