„Klubrádió

A Deutsche Bank nem üzletel többé Trumppal

12/01/2021 15:08

| Szerző: Klubrádió

Legnagyobb hitelezője is elfordult a leköszönő elnöktől, de ez nem jelenti azt, hogy a Deutsche Banktól felvett 321 millió dolláros hitelt ne kéne megfizetnie. Ez egyben azt is jelenti, hogy Donald Trumpnak pénzügyi gondjai adódhatnak különösen azért is, mert adóelkerülési trükkjei miatt további 421 millió dollárral kell elszámolnia.

A Deutsche Bank a jövőben nem üzletel Donald Trumppal, sem a távozó amerikai elnökhöz közel állókkal – idézi a The New York Times cikkét a hvg.hu.

Mindenképp fájó szakításról lehet szó, hiszen a Deutsche Bank Trump legfontosabb hitelezője, nagyjából 340 millió dollárnyi hitelt vett fel tőlük a Trump Organization, az elnök cégeinek ernyőszervezete – tette hozzá a Reuters.

 
Fotó: Pixabay
 

Christiana Riley, a bank amerikai ügyeiért felelős vezetője nyilvánosan elítélte, hogy Donald Trump addig hergelte a híveit, amíg azok a múlt héten megtámadták a Capitoliumot.

A leköszönő elnöknek súlyos problémái lehetnek a pénzügyeivel a következő években: a NY Times tavaly szeptemberben derítette ki, hogy 2022-ig 421 millió dollárt követelhetnek tőle az adóelkerülési trükkjei miatt.

Az értesülést sem a bank, sem a Fehér Ház nem kommentálta.