„Klubrádió
A lényeg

A csicskázás után újabb orbáni jelszó: bohóc

21/05/2021 09:06

| Szerző: Klubrádió

Igazi közszolgálati percek a Kossuth rádióban: Orbán bohócokról és bukfencet vető ellenzékről beszélt háborítatlanul. 

A kormányzati propaganda visszatérően és kitartóan szokott karaktergyilkosságokat elkövetni. Mindig van egy téma, ami köré az ellenfél lejáratását felépítik, akár igaz, akár hazugság, és onnantól az ellenfelet csak ilyen formán mutatják be. Pár éve Orbán Viktor adta ki a jelszót a Jobbik lecsicskázására, majd homályos utalással a parlamentben Vona Gábor férfiasságát kérdőjelezte meg, ami után menetrend szerint megérkezett a Vonát homoszexuálisként feltüntető médiakampány.

Most ismét Orbán adta ki a jelszót, ezúttal a Kossuth rádió reggeli műsorában. A célpont Karácsony Gergely, akinek a lejáratására csak a Facebookon naponta több mint egymillió forintot költ az állami propaganda. Orbán péntek reggel lebohócozta az ellenzéki politikai szereplőket.

Azt mondta, hogy az ellenzék már a választásra készül, ami szerinte meglátszik a költségvetési vitában. A főszereplő Gyurcsány Ferenc, a mellékszereplő Karácsony Gergely, van egy feleség, és van egy bohóc, aki ügyesen vet bukfencet és vet cigánykereket. Nem kell a bohócokat komolyan venni, mondta.

A bohóc tematika rendszeresen előjött a korábbi kampányokban, legutóbb Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát igyekezett "cirkusszal és a bohócokkal" ellehetetleníteni a kormányzati propaganda.