„Klubrádió
A lényeg

A BKK vezérigazgatója szerint a dugódíj önmagában nem jelentene megoldást

25/09/2021 09:19

| Szerző: Népszava/Klubrádió

A BKK vezérigazgatója szerint nincs itt az ideje a dugódíjnak. Walter Katalin a Népszavának adott interjújában úgy fogalmazott: a dugódíj önmagában nem is jelentene megoldást, csak egy komplex intézkedéscsomag részeként valósítható meg. De előbb-utóbb valamit lépni kell, Budapest nem bír el ennyi autót – tette hozzá a vezérigazgató.

A fővárosi közlekedésre zúduló kritikákra úgy reagált: kompromisszumos megoldásokra törekszenek, minél kevesebb érdeksérelem nélkül, de a távlati célokra tekintettel. Példaként említett a nagykörúti lámpaprogramot, amelyet átmenetileg leállítottak, a Blaha csomópont felújításának végeztével pedig vissza. De a körúti biciklisávokat sem lehet rövid távú politikai érdekekért beáldozni – tette hozzá.

Walter Katalin
 
Walter Katalin
 

Kitért arra is, hogy a BKV már egy éve vár arra, hogy a kormány jóváhagyja a 300 új busz vásárlását lehetővé tevő 30 milliárd forintos hitelkérelmét, de nem kapnak választ, így pedig nem tudják frissíteni a járműveket. De Walter szerint „a BKV nem küld ki veszélyes járműveket, akkor sem, ha a metró és egyéb vágányzárak miatti pótlások miatt esetenként nagyon régi buszokat is ki kellett küldeni az utakra – olvasható a lapban.