„Támogassa
A lényeg

A balatoni vendéglátók negyedénél találtak szabálytalanságot

16/08/2023 13:54

| Szerző: Klubrádió

A NAV az ellenőrzések többségét kitevő nyugta- és számlaadás, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének vizsgálta, négyszáznál is több mulasztást tárt fel.

Kiemelten ellenőrzi idén a Balaton és a Velencei-tó környékén a vendéglátóhelyeket, a strandokon árusítókat és a szálláshelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az eddigi vizsgálatok negyedénél valamilyen szabálytalanságot – írja az MTI. A NAV közlemény szerint az ellenőrzések többségét kitevő nyugta- és számlaadás, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének vizsgálta négyszáznál is több mulasztást tárt fel. Ebből csaknem háromszáz esetben az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos problémát, vagy a nyugtaadás elmulasztását jegyzőkönyvezték, az alkalmazottait 83 vállalkozó nem jelentette be. A jövedéki szabályokat 25 kereskedő sértette meg. Eddig összesen mintegy 10 millió forint mulasztási bírságot szabott ki.

Az ellenőröket többször érte atrocitás, így próbálták őket munkájukban akadályozni. Előfordult, hogy rendőrt kellett hívni a vizsgálat befejezéséhez.