„Klubrádió

666 millióval drágult a dubaji expó magyar pavilonja

4/05/2021 21:10

| Szerző: Klubrádió

Pótmunkák miatt 666 millió 666 ezer Ft-tal drágult az idén őszre halasztott dubaji expó pavilonjáról szóló szerződés, vette észre a K-Monitor posztját a 444. Ezzel a Makovecz-stílusú fa pavilon ára elérte a 11,3 milliárd forintot. 

A K-Monitor megfogalmazása szerint a projektet két NER-cég, a WHB és az Épkar Zrt. közös cége bonyolítja.

A 444 idézi az expó honlapját, amely szerint a dubaji világkiállításon felépülő magyar pavilon „gondolati ívét a makoveczi szellemiség alkotja, egy olyan kettős rétegű faszerkezetű épület, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll”. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész, Csernyus Lőrinc tervezte.

 
 

Az 1881 négyzetméteres pavilon középpontjában az ország „egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása áll”. A pavilonban helyet kap egy állandó kiállítás, melynek fő témája a balneológia. Az ígérik, hogy a kiállítás csúcspontját képező kupolateremben mindenki egyedülálló, „természetfeletti audiovizuális élményben részesülhet”.

A természetfeletti után jöhet a természetközeli: a látogatók megismerhetik a magyar gasztronómiai palettát, megízlelhetik „méltán híres vizeinket, de hazánk különleges kézműves termékeivel is találkozhatnak”.

A dubaji világkiállítás (amelyet 2020-ról halasztottak el és várhatóan októberben nyílik meg) magyar jelenlétével kapcsolatos teendők irányítója és lebonyolítója a Magyar Turisztikai Ügynökség, amit Rogán Antal minisztériuma felügyel.