„Klubrádió
A lényeg

55 millió forintot kapnak a párizsi olimpia magyar aranyérmesei

9/12/2023 15:51

| Szerző: Klubrádió

A sportért felelős államtitkárság javasolta a kormány felé, hogy az olimpiai jutalom összege tíz százalékkal emelkedjen a tokióihoz képest. Akkor 50 milliót ért az arany, jövőre 55 milliót kaphat egy olimpiai bajnok.

„A sportért felelős államtitkárság javasolta a kormány felé, hogy az olimpiai jutalom összege tíz százalékkal emelkedjen a tokióihoz képest. Nagy örömmel jelenthetem be, hogy a kormány támogatja a javaslatot, így a sportolóink tízszázalékos emelésre számíthatnak a párizsi olimpiát és paralimpiát illetően” – mondta köszöntőjében Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén, a Vigadóban.

Mivel Tokióban 50 milliót ért az aranyérem, a tízszázalékos emeléssel a győztes 55 millió forintot kap majd a párizsi siker után.

A MOB a Testnevelési Egyetem egyik épületébe fog költözni jövőre, amivel 120 millió forintot spórol – derült ki az MTI tudósításából. „Ezt a 120 millió forintot egy az egyben vissza fogjuk forgatni a kettős karrier programunkba, melyre rövid idő alatt több mint száz versenyző jelentkezett. Elképesztő sikere van” – jelentette ki Gyulay Zsolt, a MOB vezetője.

A MOB eredményességi számításai szerint 14-22 érmet szerezhetnek a magyarok jövőre, és további 25-38 4-8. helyezést. Hogy mekkora lesz a magyar csapat létszáma, jelentős részben attól függ, hogy a férfi és a női kézilabda-válogatott, valamint a női kosárlabda-válogatott sikerrel tudja-e venni a kvalifikációt.

(via telex.hu, kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)