„Klubrádió
A lényeg

444: A tankerület igazgatója is a Szent István Gimnázium tanulója volt

4/10/2022 13:05

| Szerző: Klubrádió

A Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Házlinger György három, a polgári engedetlenségben részt vevő tanárnak adott utolsó figyelmeztetést. A 444 információi szerint Házlinger maga is a Szent István Gimnázium tanulója volt.

A Szent István Gimnázium három tanárának adott át írásbeli figyelmeztetést a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Házlinger György. A 444 információi szerint szerint Házlinger maga is a Szent István Gimnázium tanulója volt. Néhány név nélkül nyilatkozó tanár elmondta, nem emlékeznek arra, hogy megfordult volna a most a felügyelete alá tartozó egykori iskolájában. Most először látták az épületben, amikor az évtizedek óta ott dolgozó tanárokat kirúgással fenyegetni jött.

A Klubrádió is beszámolt róla, hogy az iskola diákjai kedden demonstrációt tartottak a polgári engedetlenségben részt vevő tanárok mellett.

Házlingerről az Index 2019-ben azt írta, tankerülete a 100 ötöst összegyűjtő gyerekeknek jutalmat ígért, ez a jutalom aztán elmaradt. A Túl sok lett a jó tanuló Zuglóban, ezért végül senki nem kapta meg a beígért oklevelet című cikkből az is kiderült, hogy kitartóan keresték a tankerület vezetőjét, aki reakciót ígért, de aztán nem jelentkezett, és később már telefonját sem vette fel, és sms-re sem válaszolt – foglalta össze a 444.