„Köszönjük,
A lényeg

3,3 milliárdos megbízást nyert Matolcsy Ádám barátja a Matolcsy Ádám apja által vezett jegybank tenderén

5/01/2023 15:58

| Szerző: Klubrádió

Megint az ismert aranyifjú, Matolcsy Ádám barátjaként számon tartott Száraz István cége, a Frank Digital Kft. nyerte a jegybank gigantikus megbízását. Száraz – aki ezúttal 3,3 milliárdból öregbítheti az MNB jó hírét – évek óta befutó a jegybank  kommunikációs pályázatain – írja  az RTL.

„A pályázó rendkívül alapos, színvonalasan felépített és kivitelezett kampánytervet nyújtott be, amit az ajánlatkérő jól tudna használni az üzeneteinek hatékonyabb célba juttatására. (…) A javasolt ambient eszközök ötletesek és innovatívak, a pályázó a javaslatok megfogalmazása során figyelt a jegybank eddig követett kommunikációs stílusára, és megfelelően rakta össze a fő üzeneteket” – értékelte Szárazék ajánlatát az MNB. 

 
Magyar Nemzeti Bank
 

A tenderen indult még a vizes világbajnokság arculatát is tervező, Ördögh László és Drozsnyik Dávid tulajdonában lévő Graphasel Design Studio Kft., amelynek ajánlata egy elég amatőrnek tűnő hiba miatt lett érvénytelen: az ajánlati biztosítékot nem bocsátották rendelkezésre, és a hiánypótlásra sem igazolták azt. Pedig ez a cég sem lóg ki a NER-ből: sok egyéb remek munka mellett dolgoztak péládul az Orbán Ráhel vezette BDPST Koncepttel is.

A Frank Digitalt 2014-ben alapították, az első, teljes üzleti évet már félmilliárdos forgalom mellett 111 millió forintos adózott eredménnyel zárták. Száraz istván nevét akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor kiderült, hogy az MNB alapítványai támogatták az általa alapított VS.hu-t, amelynek szerkesztősége a botrány kirobbanása után gyakorlatilag egy emberként állt fel. 2017-ben Matolcsy Ádám éppen Száraz Istvántól vette meg New Wawe Media Groupot, illetve ezzel együtt az Origót – emlékeztet a portál.