„Klubrádió
A lényeg

3 milliárdot vett el a fővárostól a kormány, áttette sportesemények támogatására

26/05/2022 10:12

| Szerző: Klubrádió

Több átcsoportosítást hajtott végre az új kormány az idei központi költségvetésben – írja a Napi.hu. Az átcsoportosításokat a pénzügyminiszternek azonnal végre kell hajtania.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat első pontja 8 milliárdot csoportosít át, amiből 3 milliárd forintot a Gazdaság-újraindítási Alap fejezetben szereplő fővárosi fejlesztésektől tett át a kormány a kiemelt nemzetközi sportesemény stratégia és sportesemény pályázatok, valamint a kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására.

Budapest mindenkié - Karácsony Gergely
 

A második pont 8,9 milliárd forintról rendelkezik. Itt két nagyobb tétel jelntős. A Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezetben szereplő Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. szakmai feladatainak ellátása csökkent 3 milliárd 811 millióval, és átkerült a Gazdaság-újraindítási Alap fejezeten belüli Turisztikai fejlesztési célelőirányzatba. A Gazdaság-újraindítási Alapból pedig a kötött segélyhitelezés csökkent 2 milliárd 381 millióval és került át a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetbe, a külgazdasági fejlesztési célú szervezeti támogatásokra.

Végül a harmadik pontban a Miniszterelnökség fejezetben lévő fővárosi, megyei kormányhivatalok és járási kormányhivatalok támogatása lett kevesebb 51,7 millióval és került át az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal részére.