„Klubrádió
A lényeg

225 milliónyi jutalmat kaptak a választás előtti évben a szakképzési vezetők

9/03/2023 17:21

| Szerző: Klubrádió

Átlagosan 668 ezer forint motivációs jutalom járt a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal munkatársainak – mondta Tóth Endre, a Momentum oktatáspolitikusa közérdekű adatkérés után.

A Momentum oktatáspolitikusa, Tóth Endre közérdekű adatkérés segítségével derítette ki, hogy 225 millió forintnyi osztottak ki jutalmat a szakképzést irányító Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal munkatársai között a választás előtti évben –közölte az ellenzéki párt.

Tóth Endre a Facebookon közzétett videójában azt mondta, összesen 336-an kaptak a "motivációs elismerésre" keresztelt juttatásból, átlagosan 688 ezer forintot. A csúcsvezetők jutalmainak az átlagnál feltehetően jóval magasabb összegét későbbre ígéri publikálni a momentumos képviselő.

„Nyilvánvaló hazugság, mikor a kormány az Európai Unióra mutogat a pedagógus béremelések elmaradása miatt, hiszen arra van pénz, amire van politikai akarat. Egyébként pedig az oktatási rendszeren belül is akad pénz, csak azt nagyon igazságtalanul osztják el" – emelte ki Tóth.

Közleményében a Momentum emlékeztetett rá: szintén Tóth derítette ki, hogy a köznevelési intézményeket fenntartó tankerületek vezetői úgy kaptak milliós összegű motivációs elismeréseket 2021-ben, hogy közben a pedagógusok semmilyen év végi jutalmat nem kaptak.

(via hvg.hu)