„Klubrádió
A lényeg

10-szeresen túlárazhatták a déli híd pályázatát Mészárosék

13/10/2021 08:00

| Szerző: Klubrádió

"Pofátlanul túlárazták a déli vasúti elkerülő projektnek nevezett hat kilométeres vasútépítést Ferencváros és Kelenföld között" – jelentette ki Zugló MSZP-s polgármestere, Horváth Csaba. A Népszava szerint a szakma egy része ötszörösen túlárazták az állami NIF (Nemzeti Infrastuktúrafejlesztő) Zrt. által elfogadott 337 milliárd forintos nettó vállalási árat, de találtak olyan mérnököt, aki szerint tízszeres a túlárazása a projektnek.

A déli összekötő vasúti híd felújítása
 
A déli összekötő vasúti híd felújítása
 
Budapest, 2021. február 20. Az újjáépítés alatt álló déli összekötő vasúti híd utolsó, beépítésre váró hídeleme 2021. február 20-án. A Rákóczi híd (korábban Lágymányosi híd) közvetlen szomszédságában lévő vasúti híd felújítását és bővítését a Duna Aszfalt Kft. végzi. A Keleti pályaudvar és Hegyeshalom közötti vonalon lévő hídon a meglévő két, egyvágányos hídszerkezetet elbontják és három új, egyvágányos hídszerkezetet építenek a helyére. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 
 
 

 

Horváth a közbeszerzés megsemmisítését kéri. A közbeszerzési eljáráson az első helyen a Mészáros Lőrinc közvetlen tulajdonában lévő V-Híd Építő Zrt. végzett 56 milliárd forintos kilométerenkénti árral, a második helyre pedig a lábatlani Dömper Kft. került kilométerenkénti 57,5 milliárdos (összességében 345 milliárdos) ajánlattal. Ez utóbbi cég feltűnt jó néhány kormányzati pályázat körül, például a 35 éves autópálya-koncessziót is el akarják nyerni.