„Klubrádió

Korábbi adásokban többször foglalkoztunk az Afrika Sztorik Egyesület munkájával, akik több projektjükkel próbálnak hozzájárulni Afrika vadvilágának megőrzéséhez. Az idei éve az egyesületnek nem január 1-gyel, hanem július 1-gyel kezdődött. Arról beszélgettünk az egyesület “évindító” eseményén Hillender Tímeával, az egyesület alapítójával, hogy milyen programokat sikerült megvalósítani illetve elindítani.

Megjelent a LIFE SWiPE projektkonzorcium Európára vonatkozó jelentése, mely a védett fajok ellen elkövetett bűncselekmények elleni fellépés hatékonyabbá tételét egyrészt az ilyen esetek módszeresebb felderítésében és nyomon követésében látja, hiszen ezek sokszor rejtve maradnak. Másrészt abban, hogy a területnek szenteljenek nagyobb figyelmet a döntéshozók is.

A LIFE SWiPE projektben részt vevő WWF Magyarország és TRAFFIC által 2022 októberében publikált Természeti bűncselekmények - Nemzeti jelentés Magyarországról című kiadvány megállapításait is felhasználja a most megjelent európai jelentés. Ennek részleteiről beszélgettünk Balogh Annamáriával, a WWF munkatársával.

2023. július 06. Zöldklub (2023. július 06., csütörtök 14:00)
46:42
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória