„Klubrádió

Nemes Takách Kata színész, látványtervező, dizájnerpár éve másodmagával álmodta meg és hozta létre "upcycling" vonalon mozgó dizájnboltját. Mindehhez az ötletet egy saját készítésű PET-palackból összerakott tolltartó adta. Mostanra már több mint negyven hazai dizájnerrel dolgoznak együtt, de a munkájával találkozhattunk például a XIII. kerületben is, ahol szintén PET-palackokból készített köztéri installációt: egy óriási, kanapén heverő halat. Katával az upcyclingról, a művészet és környezet kapcsolatáról, fenntarthatóságról beszélgettünk, és még ötleteket is kaptunk arra, mit lehet kihozni régi DVD lemezekből vagy éppen VHS kazettákból. 

Május 27-29 között rendezték meg a VIII. Természet és Környezetvédelmi Fesztivált Gödöllőn. A második napon adták át a Természet és Környezetvédelmi-, valamint a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmfesztivál díjait. A fesztiválon közel 1400 benevezett produkció versenyzett egymással, amelyek között rengeteg fiatal alkotó filmjei is láthatók voltak. Rövidfilmek, animációk, oknyomozó dokumentumfilmek, új perspektívák, gyors ritmusok, inspiráló alkotások - így jellemezte őket Szalay Péter, Balázs Béla-díjas dokumentumfilm rendező, a nemzetközi szekció zsűrielnöke. 

Június 7-én 19 órakor slam versenyt tartanak a zöld Budapestért. A versenyre a jelentkezés még nyitott, a közönség soraiba pedig mindenkit várnak szeretettel, aki szeretne pár perces szóritmusokat hallgatni a fenntarthatóság jegyében. Molnár Péterrel beszélgettünk, a Földalatti Slam Akadémia alapítója és főszerkesztőjével, szólásszabadságkutatóval (magyar- és Európa-bajnok slammer, a CEU Demokrácia Intézet Bibó István Szabadegyetem sorozat egyik szerkesztője)

Az esemény ITT érhető el.

2022. június 02. Zöldklub (2022. június 02., csütörtök 14:00)
52:24
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória