„Klubrádió

A szerdai Ötösben lezárult egy korszak. Lang Györgyi elvesztése után Falusi Mariann nem folytatja a műsort. Amíg meg nem találjuk a méltó utódjukat, pontosabban egy új Ötös új gazdáját, addig a Klubrádió munkatársai egymást váltva készítik el saját Ötöseiket hétről hétre. 

Az első óra vendége Varga Attila, az ELTE Ember-Környezet Tranzakció Intézet docense, a Fenntarthatóság és pszichológia Kutatócsoport vezetője, környezeti nevelő, akivel azt az összetett kérdést jártuk körbe, milyen az ember és természet kapcsolata, milyen tényezők határozzák meg? Honnan ered a mai természet-képünk? Hogyan érvel sötét ökológia és Timothy Morton esztéta, teoretikus a természet antropocentrikus fogalmisága ellen? Mit kezdjünk a teljesen meg nem ismerhető, "sötét" voltával a környezetnek, és magának az életünknek? 

A második órában Sevcsik M. Anna, a Babagenetika Egyesület alapítója mesélt a munkájukról, a várandósság során átélt nehézségekről, genetikai szűrésekről, és a pszichés támogatás lehetőségeiről. Új projektjük, a Burokbrigád közönségdíjas lett az idei Richter-Anna-díj pályázaton. Arról is beszélgettünk, hogyan mutathat ez egy követendő utat az állami egészségügy számára a terhesgondozásban?

műsorvezető: Lay Viki

2023. június 07. Ötös (2023. június 07., szerda 10:05)
87:50
00:00
Szerkesztők: Kelecsényi Krisztina