„Klubrádió

Dr. Benedek László pszichiáter, 1976 óta dolgozott a szakmájában, 2011 után Németországban, majd 2013-tól Ausztriában folytatta a hivatását. Felmenői között büszkélkedhet Benedek Elekkel, a nagy mesemondóval,  Benedek Marcell íróval, irodalomtörténésszel, színházigazgatóval. Az édesapja Benedek András író, dramaturg volt, a nagybátyja az orvos-író, Benedek István.

Horváth Mariann világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, 1996 óta dolgozik sportkommentátorként, közvetített teniszt, alpesi síelést, műkorcsolyázást és persze vívást. Az olimpia légkörét csak sportriporterként ismerte meg, sok emlékezetes közvetítéséből kettő, Szilágyi Áron olimpiai aranya, ezt megkönnyezte és saját unokaöccse, Nagy Balázs korcsolyázása szintén érzelmes reakciókat váltott ki belőle.

Búcsúzunk: Tordy Gézától, a Nemzet Színészétől, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művésztől, aki 85 éves korában hagyott itt minket, és Ferge Zsuzsa szociológustól, életének 93. évében hunyt el. 

Nényei Pál író, drámaíró, középiskolai tanár, egyetemi óraadó, Az irodalom visszavág c. könyvsorozatában többek között a politika és az irodalom viszonyát taglalja igen erősen eltérve a megszokottól. Miért könnyű a politikának kisajátítani Petőfi Sándort? Hogyan lehetséges meghozni a többnyire videókon élő diákok étvágyát a művészethez? Milyen magyar identitás fogalmazható meg Arany János, Babits Mihály, vagy Ottlik Géza művei alapján?

Hábetler András operaénekes, operarendező, orvos 2023-ban a szombathelyi Agora Sportcsarnokban különleges produkciót hozott létre. Johann Strauss A denevér-jének 150 éves jubileumára visszatért a gyökerekhez, az ősbemutatóhoz. Az előadásból készült filmfelvételt az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik le most. 

2024. április 06. Klubdélelőtt (2024. április 06., szombat 09:00)
161:39
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa