„Klubrádió

Az ünnep jegyében – jegyzet helyett – a műsor elején Petőfi Akasszátok föl a királyokat! c. versét hallhatták Kálid Artúr előadásában.

Március 15-én a közveszélyes demagógiától az égetően fontos európai kérdésekig terjedt az ünnepi beszédek spektruma. Az ünnepről és ünneplőkről Józsa Márta összefoglalóját hallhatták.

Még mindig az ünnepnél maradva, történelmi vizekre eveztünk: a dicsőséges tavaszi hadjárattól a boldog békeidőkig. Fegyveres lázadás és forradalom vagy kiegyezés a kétfejű sassal? Mit hozott a viharos magyar történelem a XIX. században? Hermann Róbert történésszel Hardy Mihály beszélgetett 1848 tanulságairól.

Elfogyott Washington türelme, nem tűri tovább tétlenül az Orbán-kormány packázását. Példátlanul keményen beszélt erről NATO-csatlakozásunk 25 éves évfordulóján David Pressman, budapesti amerikai nagykövet. Csernyánszky Judit összeállítása a CEU és az amerikai nagykövetség konferenciájáról.

Kötelező jogszabályt alkotott az Európai Parlament a sajtószabadság védelméről, kérdés, hogy talál-e alóla kibúvót a magyar kormány. Az új szabályozásról Kárpáti János készített összefoglalót.

2024. március 16. Hetes Stúdió (2024. március 16., szombat 15:00)
53:04
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter