„Klubrádió

Milye nválasztási etikát érdemes követnie az ellenzéknek - erről írt tanulmányt Miklósi Zoltán, a CEU professzora, politikafilozófus, aki ezt szakértői plénum előtt prezentálta. A prezentációs vita után Csernyánszky Judit Tóka Gábor választási szakértőt, a CEU docensét is megkérdezte arról: illegitim választási rendszerben etikus és értelmes dolog-e bojkottálni a választást. 

Bűntény, amit a magyar kultúrpolitika a filmesek ellen elkövet, a kurzus egyre inkább fasizálódik – legalábbis így látszik ez Pozsonyból Prikler Mátyás filmrendező, producer szemével.

Vége van-e a bíróságok politikai megszállásának vagy csak lassult a folyamat azután, hogy új, a szakmai függetlenségre vigyázó elnököt választott az Országos Bírói Tanács? – Szepesházi Péter ügyvédet, volt bírót kérdeztük.

Szégyenpadra került a harminc évvel ezelőtti éltanuló – harminc évvel ezelőtt kezdődtek meg az Unió közösségéhez való csatlakozás tárgyalásai. Az akkori magyar reményeket idézték fel a szakemberek.

Harminc évvel ezelőtt lépett életbe hazánk és az akkor még Európai Közösségnek nevezett későbbi Unió között az a társulási megállapodás, amely elindította a magyar integrációs folyamatot. Az évfordulón a Magyar Közgazdasági Társaság európai uniós szakosztálya pódiumbeszélgetésen idézte fel a kezdeti törekvéseket, reményeket. Akkor még örültünk annak, hogy Brüsszel ügyel a jogállamiságra. Kárpáti János összeállítását hallhatták.

 
2024. február 03. Hetes Stúdió (2024. február 03., szombat 15:00)
51:37
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter