„Klubrádió

24 magyar vagy félig magyar származású Nobel-díjasunk van, s többségükre áll, hogy nem akkor kapták meg a svéd királyi akadémia legrangosabb kitüntetését, amikor Magyarországon tevékenykedtek. A sikert nem elsősorban hazánknak köszönhették. Pálinkás Józseffel, az MTA volt elnökével beszélgettünk erről.

30 ország részvételével szervezte meg a VDSZ, a Friedrich Ebert Alapítvány és az Európai Szakszervezeti Szövetség az akkumulátoripari Világkonferenciát, ahol dőlt a panasz a szakszervezet képviselőiből. Ellenkező véleményével két ember tűnt ki ebből a csapatból. Csernyánszky Judit interjúiból kiderülnek a részletek.

Jönnek vagy maradnak az uniós pénzeink Brüsszelben? Hírlapi kacsát tálalt-e a Financial Times, vagy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél… Balázs Péter volt uniós biztost, külügyminisztert kérdeztük a legfrissebb információkról.

Sok mindenre gondolhattak a nukleáris korszak katonai tervezői, de arra aligha, hogy egy újabb európai háborúban a hagyományos lőszertartalékok szűkös volta miatt fog aggódni leginkább a Nyugat. Márpedig ez volt az egyik kulcstéma az idei Varsói Biztonsági Fórumon. Kárpáti János összeállítása.

2023. október 07. Hetes Stúdió (2023. október 07., szombat 15:00)
52:19
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter