„Köszönjük,

Miként készül a DK a megtörhetetlennek látszó Fidesz ellen a pár hónap múlva esedékes önkormányzati és uniós választásra? – ezt kérdeztük a legerősebb ellenzéki párt, a DK árnyékkormányának miniszterelnökjelöltjétől, Dobrev Klárától.

Minden eddiginél nagyobb országos civil és szakszervezeti összefogás formálódik. Nevük: OKA, Országos Közös Akarat. Hálózatépítésbe kezd, demonstrációkat szervez a Civil Bázis, az Egységes Diákfront és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Át akarják törni az apátia falát, alapvetően vidéken: nagyvárosban és kis falvakban egyaránt. Hogy mit akarnak elérni: 50 százalékos béremelést a pedagógusoknak, új alaptantervet, sztrájkjogot, és a státusztörvény eltörlését. Szeptembertől demonstrációkat szerveznek, májusig tele a naptáruk. Pecz István mutatta be őket.

Segítségre szorul az ország leggazdagabb embere, miközben horvát megavállalkozást vásárolt meg magának? A Lögyő-portré újabb vonásait rajzoltuk meg Katus Eszterrel.

Az MCC legfontosabb küldetése a fideszes fiatalok kinevelése. Esztergomi fesztiváljukon erre vállalkozik az amerikai fiatalok egyik véleményvezére, az ismert showman: Michael Knowles. A volt sztár, Tucker Carlson helyére lépett, s a maga 33 évével feltűnő jelenség Amerikában is. A színészként is ismert showmannak most már két saját showja is van, minden digitális csatornán ott van, osztja az észt a jobboldalon. Népszerűsége kétségtelen. Vele beszélgettünk a fellépése előtt, s noha ő a médiát hibáztatja a hazugságukért, de nekünk úgy tűnt, igazmondásból nem jeleskedik. Sok-sok vagy jó hosszú Pinocchio orrot érdemelne. Csernyánszky Judit interjúja.

 

 
2023. július 29. Hetes Stúdió (2023. július 29., szombat 15:00)
54:53
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter