„Klubrádió

Sokan keresik a választ arra, mi teszi stabillá - vagy legalábbis látszólag stabillá - az Orbán-rezsimet; mi az oka, hogy sértetlenül vészel át olyan kríziseket és botrányokat, amikbe normális országokban illik megbukni. Egy újabb értelmezési kísérletről szólunk majd.

Először az engedékenység, aztán a dac. A bejelentést, hogy a kormány hajlandó kivenni minisztereit az egyetemi alapítványok kuratóriumaiból, követte a miniszterelnöki döntés: ha Brüsszel nem fizet, hát nem fizet, majd a kormány finanszírozza az Erasmus és Horizont-programokat.

A magyar kormány tényleg elhitte, hogy csak az oroszoktól tud gázt venni, de most talán eljön a kijózanodás ideje és elindul a diverzifikáció - mondja Holoda Attila. Mi lesz a Török Áramlattal, amit nyugati technológiával tartanak karban, de ez a szankciók miatt lehetetlenné válik?

96 évesen elhunyt Deák István történész, a Columbia Egyetem tanára, iskolateremtő személyiség, akit azonban hazájában csak a szakma ismert. Hatását, jelentőségét legalább utólag fel kellene ismerni.
 
 
2023. január 14. Hetes Stúdió (2023. január 14., szombat 15:00)
52:19
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter