„Klubrádió

Ismét forró és pusztító nyár vár Európára, ahol az eső és a hó hiánya miatt a víztározók nem töltődtek fel, a folyók és tavak szintje alacsony, Magyarországon pedig, évtizedek óta tartó figyelmeztetések ellenére, a kormány alig tesz valamit az országba jövő vizek megtartására.

Hogyan szervezi ki az állam a közoktatást az egyházaknak? Hogyan hat az egyházi iskolák terjedése az esélyegyenlőségre? Erről vitatkozott újságírók jelenlétében egy hivatásos ateista, oktatási szakember, és teológus. Bodnár Barna összefoglalóját hallhatták.

A négy nagy kínai bankból kettő már jelen van a magyar piacon: a Bank of China mellett most budapesti fiókot nyit a Kínai Építési Bank is, és ezt a kormány olyan fontosnak tartja, hogy munkaebéden látta vendégül a bank elnökét. Orbánnál Peking talán nem váltja fel Moszkvát, de....

Tavaly még Moszkvában tanított, ma már az Egyesült Államokban: Mihail Troickij politológust valaha disszidensnek nevezték volna, ma simán csak menekült, aki kizártnak tartja a béketárgyalásokat, de azt is, hogy az orosz elit ne tudná megfékezni Putyint az atomfegyver bevetésében. Csernyánszky Judit készített interjút.

2023. április 22. Hetes Stúdió (2023. április 22., szombat 15:00)
51:04
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter