„Köszönjük,

Az állam szerényen az ötödik helyre áll vissza a szociális ellátás támogatásában, nem akarja zavarni ebben az önmagáért felelős egyént, a családot, az önkormányzatokat és az egyházakat, bár teherbíró képességéről sem az egyéneket, sem a családokat, sem a kifosztott önkormányzatokat nem kérdezték. Maga az állami ellátórendszer lepusztult, emberei alulfizetettek. Tordai Bencével beszélgettünk.

Sosem volt még olyan, hogy egy tüntetőlánc bekerítse Budapest nagy részét, és olyan sem, hogy a város egy adott ponthoz képest 1 óra 42 percen át áramoljon a tüntető tömeg, annyian voltak. Az oktatás, a tanárok, a gyerekek jogai melletti kiállás tartós jelenléte is példátlan, mégsem tudható, milyen eredménye lesz. Bodnár Barna összefoglalója.

A magyar kormány sokadik győzelmét aratja Brüsszelben, ez most éppen a hosszú távú (esetünkben orosz) szerződések mentessége lenne a közös gázársapka ügyében, bár a Bizottság javaslatában a szerződések nem is szerepeltek. Az sem világos, végül is hogyan maradhatunk ki a közös árból, ha a Gazprom árait is a holland tőzsde mozgatja. És mi van ezzel a zavaros napelem történettel? Holoda Attilát kérdeztük.

Nem a fegyver veszélyes, hanem az ember és a hatalom – mondta egy egyszerű Jim Tenesse-ban, ahol riporterünk egy gun show-n, tehát fegyvervásáron - bemutatón járt, és megcsapta a hamisítatlan republikánus ideológia szele. Csernyánszky Judit interjúi.

 

2022. október 29. Hetes Stúdió (2022. október 29., szombat 15:00)
53:56
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter