„Klubrádió

Becslések szerint 40 ezren vehettek részt a nemzetközi pedagógusok országos sztrájkján és polgári engedetlenségi mozgalomban. A kormány füle botját nem mozdítja. Kövér házelnök bántóan reagált. Az utóbbi évtized legnagyobb kormányellenes tüntetéséről Bodnár Barna helyszíni beszámolója.

Pintér Sándor belügyminiszter vette kézbe az egészségügyet is, mint aki mindenhez ért. Nem lesz szabad orvosválasztás és korlátozzák a betegáltogatást. Csakhogy egykét dolgot kiragadjunk. Erről beszélgettünk Kökény Mihály volt egészségügyi miniszterrel.

Minden jel arra utal, hogy az Európai Bizottság nem vonja meg az uniós forrásokat a magyar kormánytól. Brüsszel elhiszi, hogy a korrupcióellenes törvények nyomán varázsütésre megszűnik a kormányzati korrupció? Ligeti Miklóst, a Transparency International jogi igazgatóját kérdeztük.

A lengyel elnök berezelt: amerikai atomfegyvereket kér arra az esetre, ha Putyin beváltja fenyegetését, és nukleáris támadást indít. Milyen veszélynek vagyunk kitéve? Maciej Kisilowski lengyel szakértőt, a CEU kutatóját kérdezte Csernyánszky Judit.

 

2022. október 08. Hetes Stúdió (2022. október 08., szombat 15:00)
54:32
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter