„Köszönjük,

Nem csitul az infláció, a kormány beavatkozik a kamatpolitikába, ami nem sok jóval biztat. Lásd Törökország példáját, ahol hasonló kormányzati intézkedés hatására lett 80%-os az árdrágulás. A kormány kapkodása és amatőrizmusa mellé társul a még súlyosabb következményekkel járó uniós pénzmegvonás. László Csaba volt pénzügyminisztert kérdeztük a kilátásokról.

Hiába tiltakoztak a tömegek, módosította a fideszes többség a parlamentben a szociális törvényt, amit Szabó Tímea ellenzéki képviselő lex megdöglesznek nevezett. A kormány nem segít a bajbajutott és ellátásra szoruló embereken, és közben a felelősséget is hárítja, és persze forrásokat sem biztosít az elmúlt évtizedek legnagyobb válsága közepette.

A posztszocialista átmenet még mindig nem zárult le, hisz Oroszországról nem tudjuk, visszasüllyed-e a kommunizmusba vagy fenntartja a nemzeti szocialista állam ideológiáját. Az viszont egyértelmű, Oroszország katonai gyengeségének láttán elhárult annak a veszélye, hogy a NATO határait ne lehetne keletre tolni és új tagot felvenni. Értékelte a helyzetet a Magyar Tudományos Akadémia.

Taktikázik a Fidesz, amikor alapszervezeteket oszlat fel, de közben nem bomlik az egység, sőt szavazói mindent bevesznek, amit tálcán kínálnak nekik egy dezinformációs háború részeként. Az ellenzék kezdi összeszedni magát, merthogy sok labdát vissza lehet ütni – Nagy Attila Tibor politikai elemzővel tárgyaltuk át a témát.

 
2022. november 26. Hetes Stúdió (2022. november 26., szombat 15:00)
53:20
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter