„Klubrádió

Csak a NATO tudja meghúzni a vörös vonalat Vlagyimir Putyin orosz elnök számára, ezért csak az ő közbeavatkozásával menthetőek meg további életek. A hágai büntető bíróság viszont nem fogja tudni elszámoltatni, mert az orosz kormányzat nem fogja kiadni Putyint. Egyelőre nincs esély arra, hogy az Ukrajna ellen háborút indító Oroszország elnökét valaki megállítsa vagy likvidálja. Csernyánszky Judit interjúja Inna Melnyikovszka és Volodimir Kulikov ukrajnai egyetemi tanárokkal, a CEU bécsi intézetéből.  

Az orosz-ukrán háború gazdasági hatásairól, a magyar lehetőségekről, a nyugati szankciók következményeiről, a pénzpiaci helyzetről kérdeztük Csillag István közgazdászt, jogászt, az egykori Medgyessy-kormány gazdasági és közlekedési miniszterét.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna elleni háborúja nem csak az ukránoknak, hanem az oroszoknak is súlyos traumát okozott. Egyfelől sokan úgy érezhetik, hogy a Kreml agressziója miatti szankciók azokat is büntetik Oroszországban, akik cseppet sem támogatják az Ukrajna elleni katonai inváziót, másrészről meg olyanok is kárvallottjai a történteknek, akiket a Putyin-rezsim korábban elüldözött. Velük is találkozott Hardy Mihály, a Klubrádió főszerkesztő riportere Budapesten. 

Az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a héten programot hirdetett – mennyire lesz alkalma ezt megismertetni a választókkal és mennyit számít a program, különösen akkor, amikor minden kiszámíthatatlanul gyorsan változik a háború miatt, ráadásul az állampárt minden erővel rágalmakat és hazugságokat terjeszt közpénzből az ellenzékről. Keszthelyi András politikai tanácsadóval beszégettünk. 

 

 

 

 

 

2022. március 12. Hetes Stúdió (2022. március 12., szombat 15:00)
50:54
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter