„Klubrádió

Akár egy tárhely-szolgáltatót is rá lehet venni arra egy új uniós szabályozás alapján, hogy töröljön jogsértő tartalmakat. Ez azonban semmire sem jó, állítja Polyák Gábor médiajogász. Aki rosszindulatú tartalmat akar közzé tenni, az továbbra is könnyen megteheti, és rákenheti a felelősséget olyanokra, akiknek semmi közük az egészhez.

Február 12-én indul a 2022-es országgyűlési választás kampánya. Azt világosan látjuk, hogy nem tudunk megnyitni gyakorlatilag semmit mondjuk a YouTube-on anélkül, hogy ne kelljen végignézni egy ilyen-olyan politikai reklámot. Azt azonban, hogy hogyan alakította át az életünket és a politikai befolyásolhatóságunk rendszerét a technológia, nem biztos, hogy értjük is. Gondoljunk csak a Pegasus-ügyre. Politika a jövőben címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést az Athenaeum Kiadó és a Republikon Intézet. az ott elhangzottakat Józsa Márta foglalta össze.

Kedves és joviális ember az általános Göncz Árpád-ábrázolás, azonban sokkal kevesebb szó esik arról, hogy az ő elnökségi ideje ma már a magyar politika aranykorának látszik. Miért volt korszerű államférfi, hogyan hitelesítette egész életútjával az elvhű és karakteres politikus eszményét? Vágvölgyi B. Andrással emlékeztünk meg Göncz Árpád születésének 100. évfordulójáról.

Természetesnek vesszük a liberalizmust, mert abba születtünk bele – véli Stephen Holmes, amerikai jogprofesszor. Azonban tudnunk kell, hogy az emberiség történetében csak egy kis pont. A liberalizmus az illiberalizmus ellenében született meg. Tehát ha ezek történetét hasonlítjuk össze, sokkal nagyobb tudásunk és múltunk van illiberalizmusból, mint az ellentétéből. Erről volt szó egy nemzetközi konferencián, amelyen az illiberalizmus hiánypótló tanulmánykötetét mutatta be Michael Ignatieff a CEU egykori rektora, valamint Shalini Randeria, a CEU jelenlegi rektora, valamint Bruszt László, a budapesti Demokrácia Intézet igazgatója. Csernyánszky Judit riportja.

 

2022. február 12. Hetes Stúdió (2022. február 12., szombat 15:00)
45:35
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter