„Köszönjük,

Kérdések azután, hogy a kormány megveszi a Vodafone 49, a 4iG pedig az 51 %-át. A hatalomhoz szorosan közelálló cég és a hatalom maga mennyire és miben használhatja fel a helyzetet arra, hogy ellenőrizze, esetleg manipulálja a fogyasztót, illetéktelenül hozzáférjen adatokhoz?

Léteznek-e születésünktől fogva belénk kódolt lányos, és fiús tulajdonságok? Veszélyeztetheti-e egy ország gazdaságának sikerességét, ha túl sok nő szerez diplomát? Vajon tényleg csak egy férfi tud-e összeszerelni egy bútort, vagy újraindítani egy lefagyott számítógépet?
Többek közt ilyen kérdésekre is választ ad az Állami Számvevőszék "Pink education jelenség Magyarországon?!című elemzése. Aki azonban az előbb említett kérdésekre keres valódi, tudományos kutatásokkal alátámasztott válaszokat, nos, az csalódni fog, ha az ÁSZ írásában keresgél.

Drága és környezetszennyező a tűzijáték – mondják az ellenzői. Legszebb hagyományaink egyike, 1903 óta ünnepeljük a Gellért-hegyről kilőtt rakétákkal az államalapítás ünnepét, ezt nem szabad megszakítani – mondják azok, akik ragaszkodnak az idén egy héttel elhalasztott parádéhoz. Néhány éve az is hagyomány, hogy verbális politikai patronok is durrognak az égre kilőtt pirotechnikai eszközök mellett. Józsa Márta összefoglalója.

Úgy néz ki, Ursula von der Leyen – Angela Merkel volt kancellárhoz hasonlóan – kész a kompromisszumra a magyar kormánnyal, de csak a Covid-féle helyreállítási alap pénzei tekintetében. A jogállami normasértés ennél súlyosabb ügy, amihez rendszerszintű változásra lenne szükség – erről beszélt lapunknak két elemző, és uniós tanácsadó: Kim Lane Scheppele, a Princeton egyetem és John Morijn, a Groningen Egyetem professzora – miután megküldte levelét a magyar kormány Brüsszelnek.

2022. augusztus 27. Hetes Stúdió (2022. augusztus 27., szombat 15:00)
53:09
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter