„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Kökény Mihály: A titkosított egészségügyi reform

-  Polyák Gábor - A Mérték Médiaelemző Műhely vezetésével az elmúlt egy évben a szlovák Memo98, a cseh MediaForum és a román ActiveWatch együtt vizsgálta ennek a négy országnak a médiapolitikáját. Ugyanazokkal a módszerekkel elemeztük a médiarendszer jelenségeit. Olyan kérdésekre kerestük a választ, mint hogy - hogyan jelennek meg az állami hirdetések a médiapiacon? - milyen a közszolgálati média rendszere, finanszírozása, tartalomkínálata? - mennyire nehéz újságíróként információhoz jutni? - van-e bizonyíték a médiahatóság elfogultságára? A kutatás magyar vonatkozású eredményeiről elsőként az online konferencián számoltunk be.

3., Józsa Márta: Hétfőtől újra felmondhatnak az egészségügyi dolgozók és a rendőrök, véget ér a novembertől érvényes tilalom. A sokat vitatott kormányrendelet a veszélyhelyzetre hivatkozva kötötte munkahelyükhöz a stratégiai fontosságú ágazatok dolgozóit, akik már szabadon távozhatnak. A szakmák képviselői attól tartanak, hogy menni is fognak, mindkét ágazatban olyan felmérések születtek, amelyek alapján félő, hogy nem marad rendőr az utcákon és nővér a kórházakban. Józsa Márta riportja.

4., Csernya: Felgyorsulni látszanak a Magyarország és Lengyelország elleni, a jogállami törvénysértések miatti eljárások, miután az Emberi Jogok Európai BÍrósága visszautasította a magyar kormány keresetét, amelyben Orbánék a Sargentini-jelentés kátharmados szavazati eredményét kérdőjelezték meg. A minap pedig kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság - többek között - a Klubrádió ellen hozott, megkérdőjelezhető bírósági döntésre hivatkozva. Az Európai Parlament pedig megszavazta, hogy beperli az Európai Bizottságot, mert késlekedik a jogállami normasértés szankcionálásával. Judith Sargentini utódját, a magyar jogállamot felügyelő raportőrt, Gwendoline Delbos-Corfield francia képviselőt kérdeztük mindezekről.

2021. június 12. Hetes Stúdió (2021. június 12., szombat 15:00)
101:49
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter