„Klubrádió

A hagyományos és a távoktatást ötvöző hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől, ezt nyilatkozta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. De hogy ez mit is jelent pontosan, kinek mire kell számítania és főleg, hogyan lehet felkészülni a tanároknak, szülőknek és a diákoknak egyezerre mind a két lehetőségre, arról Horváth Pétert kérdeztük.

Múlt pénteken temették el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét. A Cserdi csodára, a település felemelkedésére és Bogdán László faluért végzett rengeteg munkájára bármikor érdemes és kell is emlékezni. Váradi Júlia 2016-ban készített riportot Cserdiben, ezt idéztük fel.

 
Kínából érkező segélykiáltásokra reagáltak a Kínai Nagykövetséggel szemben lévő épületnél azok a tüntetők, akik az emberi jogi helyzet romlásától tartanak. Tibet megszállása, népirtás, vallási üldöztetés, a hongkongiak jogainak csorbítása és digitális adatgyűjtés szerepel a bűnlajstromon. Az eseményről Józsa Márta készített összefoglalót.

Politikai menekültként Amerikában él a száműzött Ujgur-kormány miniszterelnöke, Salih Hudayar. Így is folytatja a küzdelmét a demokráciáért, a politikai függetlenségért, valamint kiáll az erőszakmentes ellenállásért. Csernyánszky Juditnak adott interjújában mégis népirtásról és koncentrációs táborokról is beszélt.

A műsor második felében négy órától Révész Sándorral, a HVG és Horváth Gáborral, a Népszava újságírójával beszéljük át a hét legfontosabb közéleti és politikai eseményeit. Egyebek mellett szó lesz az Indexről, arról, hogy 500 fő felett nem lehet koncerteket szervezni, hogy vajon hogy kezdődik a tanév, beszéltünk a Hajógyári-sziget sorsáról, és a Balettintézetben történtekről is. 

2020. augusztus 01. Hetes Stúdió (2020. augusztus 01., szombat 15:00)
108:07
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter