„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Vuk és társai

22/12/2019 08:42

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásban kedvenc mesefilmjeink kerültek elő, ugyanis olyan alkotásokról beszélgettünk, amelyek állatokról szólnak, vagy amelyekben rajzolt, komputer animált, esetleg valódi állatok szerepeltetésével mesélnek el az alkotók emberi történeteket, valamint volt Filmhíradó is.

2019. december 21. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2019. december 21., szombat 13:30)
27:39
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Paár Ádám politológussal megvizsgáltuk, hogy mely állatok ragadtak bele a cuki, és melyek a rossz fiú kategóriába; szóba került, hogy milyen történetekben szerepelnek az állatok saját jogukon, és milyen történetekben jelenik meg az antropomorfizálás. Természetesen Fekete István művei is terítékre kerültek, köztük nagy kedvencünk: Vuk is.

A Filmhíradó rovatban egy hazai büszkeségről esett szó: Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása ugyanis szerepel a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listáján! Ezt keddre virradóra jelentette be az Amerikai Filmakadémia Los Angelesben.

A Hajduk Károly és Szőke Abigél főszereplésével készült film a II. világháború utáni Budapesten játszódik, könnyedséggel és melegséggel beszél a szeretet gyógyító erejéről. Az akadémia 93 filmből választott ki tízet, amiből öt juthat majd el a végső jelölésig. Az ötös listát január 13-án hozzák nyilvánosságra, az Oscar-gálát pedig február 9-én rendezik. 

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2019. december 21. szombat 13:30
Szerkesztő-műsorvezető: Timár Ágnes