„Klubrádió
Megbeszéljük...

Végre kitűzték a Nemzet Színésze-választás időpontját

27/03/2024 16:25

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Jordán Tamás két nappal ezelőtti, klubrádiós interjújának köszönhetően felgyorsult a Nemzet Színészének kiválasztása körüli szervezés – mondta a színész, aki ígéretéhez híven ismét jelentkezett az ügy újabb fejleményeivel a Megbeszéljük című műsorban. 

2024. március 27. Megbeszéljük-részlet (2024.03.27.) Jordán Tamás
04:24
00:00

Jövő hétre tűzték ki a Nemzet Színésze-választást, amelyen a kitüntetést jelenleg birtokló tizenegy fő beválasztja tagjai közé a tizenkettediket – mondta Jordán Tamás, a Nemzet Színésze.

A választást Benedek Miklós 2024. január 9-i halála miatt kellett kitűzni. Legutóbb Vidnyánszky Attila balesetére hivatkozva halasztották el a szavazást, bár Jordán Tamás szerint a Nemzeti Színház mindenkori igazgatójának mindössze annyi a feladata, hogy kihirdesse az eredményt, az eseményen nem is feltétlenül kellene ott lennie. 

Jordán Tamás örömtelinek tartja, hogy a jelenlegi szavazás előtt nincs lobbizás, ott helyben fog megszületni a döntés a tagok teljes egyetértésével.

A színész megköszönte, hogy a Megbeszéljük hétfői műsorában beszélhetett erről, mivel valószínűsíti, hogy az akkor elmondottak szerepet játszottak abban, hogy a választás lebonyolítása előre mozdult. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Jordán Tamással
2024. március 27., szerda 16:15
Riport: Bolgár György