„Klubrádió
Reggeli gyors

"Van még két hónapjuk, és ennek a bűzös mocsárnak vége lesz"

20/01/2022 12:07

| Szerző: Klubrádió

Megúszhatatlan Varga Judit és Rogán Antal azonnali távozása az Orbán-kormányból. Lassan már nem telik el nap, hogy Orbán Viktor bűnszervezetében ne derülne fény újabb és újabb bűncselekményekre – írja a Facebookon Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, társelnöke.

2022. január 20. Reggeli gyors - részlet 22.01.20. Szabó Tímea
06:18
00:00
"Egy bűnszervezetnek melyik a legnagyobb bűne? Mert az egyértelmű, hogy Orbán Viktor egy bűnszervezetet üzemeltet az országban, a saját kormányában, ahogy ez napról-napra kiderül. Azt tudjuk, hogy Rogán Antal kabinetfőnökének is intéztek egyetemi vizsgajegyeket, de azért már felmerül az EMMI és Rétvári Bence neve is a kilakoltatásokkal kapcsolatban. A legszegényebbek kárára adtak-vettek lakásokat, miközben őket kirakták az utcára, és szerinte "az utóbbi idők botrányai közül legnagyobb gaztett az, amikor a legelesettebbeket még inkább kisemmizve, azért, hogy nekik még több jusson, képesek egy egész országot átverni" – mondta a politikus.

"Orbán Viktortól Varga Juditon át Rogán Antalig mindenki hallgat ezekben az ügyekben, és hogy Orbán Viktor disznót perzsel, ez a legsötétebb középkor és az emberek totális hülyének nézése. Ennek Márki-Zay Péter vezetésével az ellenzék április 3-a után véget fog vetni. Gyakorlatilag a fél kormány ellen és a bírói kar ellen is mindenképpen eljárást kell kezdeményezni" – szögezte le Szabó Tímea.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő a Pegasus-ügy kapcsán – amiről "a 8 fős stábjával modellügynökséget üzemeltető" Varga Judit a Völner-ügyhöz hasonlóan nem hajlandó megszólalni – elmondta, hogy ilyet európai kormányok még nem engedtek meg maguknak. "Van még két hónapjuk, és ennek a bűzös mocsárnak vége lesz" – fűzte hozzá.

"A Fidesz-frakcióban konkrétan bűnözők ülnek, akik ellen Polt Péter nyomoz, és akik ellen 6-8 év fogházbüntetést kért, tehát gyakorlatilag ezek az emberek (ilyen Mengyi Roland vagy Farkas Flórián is) a börtön kapujában vannak, ennek ellenére bejárhatnak szavazni a Parlamentbe csak azért, hogy Orbán Viktor biztosítsa a lopásaihoz a 2/3-ot.

Orbán próbálja kimenekíteni a vagyont, de ez nem fog neki sikerülni" – zárta a beszélgetést Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, társelnöke.

A teljes beszélgetést a cikk elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Szabó Tímeával
2022. január 20., csütörtök 07:25
Műsorvezető: Mérő Vera