„Klubrádió
Reggeli gyors

Szabó Tímea: Nevetségesek is lehetnének a 100 kérdés válaszai, ha nem lenne ilyen súlyos a helyzet

17/11/2021 11:27

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Szabó Tímea száz kínos kérdést tett fel a Fidesznek, ezek némelyikét Para-Kovács Imre válaszolta meg a Reggeli gyorsban.

2021. november 17. Reggeli gyors - részlet 21.11.17. Szabó Tímea
16:00
00:00

Kásler Miklós Emmi-miniszter éves parlamenti meghallgatásán időkorlát nélküli kérdéseket lehetett feltenni, de a politikus még párttársai kérdéseire sem volt hajlandó válaszolni.

Szabó Tímea száz kínos kérdéssel sokkolja a Fideszt. A Párbeszéd társelnöke a Fidesz-központtól remél választ. Jót. Azért onnan, mert a Fidesz kongresszusán a XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter elárulta, az lesz a sikerük titka, ha a kormányt és a pártot érintő kellemetlen kérdésekre kivárják a pártközpont jó válaszait.

Amíg azonban a "jó válaszokra" vár, kénytelen beérni Para-Kovács Imre műsorvezetőnk "alternatív Deutsch Tamás" jellegű válaszaival. Ezekből szemezgettünk.

Miért vonja el a kormány az összes pénzt az önkormányzatoktól?

"Ez hazugság, nem az összes pénzt, sok pénzt elvon, de nem az összeset. Több mint egy tizedét ott hagyja a kormány az önkormányzatoknál." 

Miért költ el Rogán Antal több milliárd forintot politikai ellenfeleinek lejáratására?

"Mert nem olyan hülye, hogy politikai barátai lejáratására költsön pénzt."

Szabó Tímea szerint a helyzet ennél azonban súlyosabb, a meghallgatáson egyetlen választ mégis sikerült kicsikarni Káslerből, az is inkább elejtett megjegyzés volt. Szabó ugyanis megkérdezte, hogy mi a véleménye Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnökének kijelentéséről, mely szerint "katasztrofális állapotban van a magyar egészségügy", és nincsenek ápolók. Erre azt felelte Kásler: "Hát igen, sok igazság van abban, amit a győri MOK-elnök mondott." Ennél tovább azonban nem ment. Szabó szerint az, hogy 20 beteg jut egy orvosra, kellő számú ápoló nélkül, azt jelenti, hogy Kásler Miklós aláírta a halálos ítéletüket.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Szabó Tímeával
2021.11.17., szerda 7:41
Riporter: Para-Kovács Imre