„Köszönjük,
Esti gyors

Van benzin, csak nem itt – Selmeci János jegyzete

11/03/2022 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Egy elképzelt benzinkutas monológ, még véletlenül sem rémhírterjesztés céljából.

2022. március 11. Esti gyors-részlet / Selmeci János jegyzete - 2022.03.11.
01:29
00:00

Mit szeretne? Tankolni? Atyaég, nem látta a táblát? Mármint arra a táblára gondolok, amire felírtam, hogy nagyon szépen kérem, könyörgöm, az Isten áldja meg, ne tankoljon nálunk, mert az nekünk pénzbe kerül és nem szeretném, ha éhen halna a családom. A házat már el kellett adnunk, hogy finanszírozni tudjuk, hogy fél Európa nálunk tankolja tele a tankot a nevetségesen olcsó benzinnel.

Apropó benzin, mert látom ám a szemén, hogy benzint szeretne, hát az nincs. Persze, hogy nincs, mert az importőr akitől vásároltunk a nagykereskedelmi árstop miatt tönkrement, a MOL pedig még csak a szomszéd településnél tart, hiába mondta be a Hernádi úr a tévében, hogy nincs ellátási probléma, csak logisztikai, azt úgy tessék érteni, hogy van benzin, csak hát nem itt.

Kér egy kávét? Cukorral? Ajaj, hát cukor sincs, mert az árut is autóval hozzák ide, az meg ugye benzinnel működik, a kávét pedig megittam, kell az energia, mivel egész nap én dolgozom itt, a többieket sajnos el kellett küldeni, hiszen se bevétel, se benzin. 

Hogy minek vagyunk akkor nyitva, ha nem lehet kapni semmit? Egyrészt azért, mert ha bezárok, megbüntet az állam, vagy elveszik a benzinkutat, másrészt van ám itt mit vásárolni, van például egy rakás Magyar Nemzet, azt valahogy mindig kihozzák, és a kutyának se kell, pedig a címlapon azt írják, hogy Magyarország előre megy, nem hátra.

Apropó címlap, nem tőlem hallotta, hogy nincs benzin, nem szeretnék bekerülni az újságba, mint rémhírterjesztő...

Selmeci János jegyzete a 2022. március 11-i Esti gyorsban hangzott el.