„Klubrádió
Reggeli gyors

Valami mást!

8/03/2020 18:15

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

M. Dénes Tamás megpróbált a zenés sporthírekben nem a koronavírus okozta helyzetről beszélni. Nem sikerült neki.

2020. március 06. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással (2020.03.06. péntek)
03:50
00:00

Valami mást! - énekli Fluor és a The Biebers, mert szeretnék én valami másról beszélni mint a koronavírusról, ezért elmondom, hogy a mindössze 11 éves szíriai pingpongos Hend Zaza lehet az olimpiai játékok legfiatalabb indulója Tokióban - ha egyáltalán lesznek olimpiai játékok és lesz meg szír csapat. A selejtezőben Zaza egy 42 éves libanoni ellenfelet győzött le a kijutásért, ő egyébkent az olimpiai játékok valaha volt 5. legfiatalabb indulója. Érdekesség, hogy Zaza 3-2-es vesztésre állt a döntőben a libanoni Mariana Sahakian ellen, de innen fordított és nyert 4-3-ra a 2009 január elsején született lány. A legfiatalabb atléta Dimitriosz Lundrasz volt, egy görög tornász, aki 10 évesen és 218 naposan versenyzett korláton 1896-ban Athénban.

Beszelhetnék még arról is hogy óriási botrány van Németországban, mégpedig az egyik német futballklub, a Hoffenheim elnöke, Dietmar Hopp es a német szurkolók közötti konfliktus éleződött ki. Ebből kifolyólag az egész német szurkolótársadalom egy 79 éves vállalkozó édesanyját szidja, aki legalább a saját pénzét költi futballra, nem az országáét. Ilyesmi mifelénk ismeretlen.

Szóval szeretem volna valami másról beszélni, mint a koronavírusról, de a sport világa, csakúgy mint a mindennapi élet számos más területe gyakorlatilag teljesen foglya a biztonsági intézkedéseknek. Elég csak megnézni, a király kategóriának számító labdarúgó Bajnokok Ligája labdarúgó meccseit is zárt kapuk mögött fogják játszani a jövő héten. Olaszországban gyakorlatilag leállt a sportélet, Svájcban szintúgy, Angliában azon gondolkodnak, hogy a világ legrangosabb bajnoksagabn, a Premier League-ben zárt kapuk mögött játsszák a meccseket a szezon végéig. Elmarad a párizsi maraton, a gyorsasági motoros világbajnokság legfelsőbb kategóriája, a Moto GP első futama Katarban. A havas sportok világában a biatlonversenyt a morvaországi Nove Mestoban üres nézőtér előtt rendeztek meg, de nemcsak a silósok, a síugrók Osloban is nézők nélkül versenyeznek, ja, és a sífutók is. És mondanom sem kell, hogy az alpesi sí világkupa vezetése is lehet hogy a korábbi befejezés mellett dönt.

Szóval hiába szeretné mindenki tenni a dolgát a sport világában es csak a versenyekkel foglalkozni, erre most nincs lehetőség. És akkor még a török-görög határon történő dolgokról nem is beszéltem. Izgalmas nyár elé nézünk, olimpiával, futball-EB-vel, hacsak nem ad ezeknek a NOB és az UEFA egy másik időpontot.

Zenés sporthírek M. Dénes Tamással
2020. március 6. péntek 8:00