„Klubrádió
Belső közlés

Vajda Flóra Noémi: Bogár a falon

25/02/2024 20:24

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Vajda Flóra Noémi Bogár a falon című, eredetileg Tükörfordítás című műsorunkban elhangzott tárcáját hallgathatják meg Székely Rozália előadásában.

2024. február 25. Belső közlés (2024.02.25. Vajda Flóra Noémi: Bogár a falon)
01:47
00:00
Belső közlés című irodalmi műsorunk a kanonizált alkotók felvonultatása mellett már egy évtizede különös hangsúlyt fektet a kevésbé előtérben álló szerzők bemutatására is, legyenek azok elfelejtett alkotók, pályakezdők vagy épp olyan hobbiszerzők, akik írásainak minősége eléri vagy meghaladja az ismertebb kulturális személyiségek műveit, és így a közönség érdeklődésére is igényt tartanak. A három éve indult Tükörfordítás című kulturális tényfeltáró és ismeretterjesztő műsorunk többek között eleve erre az elvre épült, így már a műsor első adásában is szerepeltek ilyen szövegek is, köztük az is, amelyet mától itt, a Klubrádió honlapján is meghallgathatnak.

A műsor nyitóadásának végén elhangzott rövid tárcaírás eredetileg az Ex Symposion folyóirat Test-Emlékezet elnevezésű tematikus számában jelent meg több mint tíz évvel ezelőtt, és erre a hivatkozásra kattintva szövegesen is elolvashatják. Rádiónk számára egy különleges formavilágú színművész, Székely Rozália olvasta föl, és adta át a közönségnek a kimondatlanságában is egyértelmű esetet, amely épp a közlés rejtettségével közvetíti a helyzet szégyenteliségét és a realitásban elkerülhetetlen bekövetkezését.