„Klubrádió
Megbeszéljük...

Újdonságában Márki-Zay ereje

21/10/2021 18:44

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Határozott, a politikában magabiztosan mozgó emberként jellemezte Márki-Zay Pétert Pálinkás József. Az Új Világ Néppárt elnöke úgy véli, ha az ellenzék meg tud állapodni vele, létrejöhet egységes frakció.

2021. október 21. Megbeszéljük - részlet 21.10.21. Pálinkás József
15:18
00:00

Két hónapja még nem sok esélyt szavazott volna Márki-Zay Péter sikerének Pálinkás József, de mára már nem meg a hódmezővásárhelyi polgármester előretörése.

Az Új Világ Néppárt elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke szerint Márki-Zay határozott fellépése, személyisége, és az a körülmény járulhatott hozzá a politikus eddigi sikeréhez, hogy az emberek többsége inkább a politikai paletta középtájékát tartják szimpatikusnak.

Emellett Márki-Zay nem régi szereplője a magyar politikának, ami egyben azt is jelenti, hogy nincsenek rossz élménye a választóknak vele kapcsolatban. Így nincs meg az az elégedetlenség vele szemben, mint a régebbi pártokkal, és politikusaikkal szemben. Pálinkás szerint ebben részben ott van az ellenzéki választók "messiásvárása".

 
Pálinkás József
Fotó: posztos janos
 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Márki-Zay bátrabban beleáll olyan dolgokba, amelyeket más politikusok óvatosabban kezelnek. Ehhez társul az, hogy vállalja a felelősséget.

Pálinkás elmondta az utóbbi két és fél, három évben legfeljebb 10-szer találkozott a politikussal, és viszonylag keveset beszélt vele, e találkozók alapján azt szűrte le, hogy Márki-Zay magabiztosan mozog a politikában. Néha talán túlságosan is, de ezt nem tartja végzetes hibának. Mindezek alapján Pálinkás elképzelhetőnek tartja, hogy a hat ellenzéki párt és Márki-Zay meg tud állapodni a frakcióalapításról.

A teljes beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Megbeszéljük.../interjú Pálinkás Józseffel
2021.10.21., csütörtök 16:15
Riporter: Bolgár György