„Köszönjük,
Reggeli gyors

"Túlzó ünneplés helyett az otthonápolás támogatását is megemelhette volna a kormány"

27/08/2021 10:58

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A mindeneddiginél nagyobb járványhullám után, és az ebből adódó leterheltség alatt lehetett volna inkább az otthonápolás díjának megemelésére költeni az ünnepre elszórt több milliárd forintot – véli Léderer Sándor, a K-monitor ügyvezetője.

2021. augusztus 27. Reggeli gyors - részlet 21.08.27. Léderer Sándor
07:32
00:00

Az augusztus 20-i ünnepségre példátlanul sokat, körülbelül hat-hétmilliárd forintot költött a kormány. A hét kérdése rovatban azt kérdeztük, ezúttal Léderer Sándortól, hogy egyetért ezzel vagy másra költené a pénzt vagy annak egy részét? Ha igen, mire?

Az augusztus 20-ai "felhajtást" erőltetettnek és ízléstelennek találta Léderer Sándor. "Nem biztos, hogy a történelem legnagyobb augusztus 20-ai ünnepét most kellett volna megtartani" – jegyezte meg a K-monitor ügyvezetője.

Szerinte nagyon sok dolog van Magyarországon, amire inkább lehetett volna költeni ezt a hatalmas összeget. Kiemelte lehetőségként az otthonápolási támogatások megemelését, amivel egyébként az egészségügyet is jobban lehetne tehermentesíteni. Léderer szerint ezzel az összeggel duplázni lehetett volna a támogatás értékét.

Hangsúlyozta, a nemzeti ünnepeket nem kell elhagyni, lehet ünnepelni, ha a lakosság többségének van erre igénye, de a nemrégiben véget ért részvételi költsévetésről szóló szavazás egyértelműen mutatja, hogy mit szeretnének valóban a budapestiek. A technológiai, infokommunikációs háttér tehát adott lenne ahhoz, hogy az országban élőket megkérdezzük arról, mit szeretnének valóban, és azt is, hogy mennyiből.

Közben a koronavírus-járvány eddigi legnagyobb hullámán vagyunk túl, és nincs róla információnk, hogy mi várható még.

Augusztus 20. - Felvonulás az Andrássy úton
 
Fotó:
MTI/Czeglédi Zsolt
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Léderer Sándorral
2021.08.27., péntek 7:35
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert