„Klubrádió
A lényeg

Hősi halottá nyilvánítják a meggyilkolt rendőrt

13/01/2023 12:28

| Szerző: Klubrádió

Három rendőrre rátámadt, kettőt megsebesített, egy körzeti megbízottat pedig meggyilkolt egy férfi csütörtökön éjjel Budapesten. A gyilkost meglőtték, elfogták.

Kötekedős embernek ismerték a szomszédok azt a férfit, aki a gyanú szerint csütörtökön késő este Budapesten megkéselt egy rendőrt. Az eset szemtanúi szerint a 35 éves gyanúsított szeretett beszólni másoknak, néhány napja egy rendőrbe kötött bele, aki a házban élő ismerősét látogatta meg, azt kérdezte tőle, hogy „miért settenkedik” arrafelé – írja a hvg.hu.

Rendőrgyilkosság - Hősi halottá nyilvánítanák a megölt k
 

 
Budapest, 2023. január 13. Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztatón. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

A lapnak nyilatkozó szemtanúk úgy tudják, hogy a sportos alkatú férfi tudatmódosító szer hatása alatt állt, amikor a helyszínre érkező rendőrökre támadt – ezt az információt egyelőre sem a rendőrség, sem a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt nyomozó ügyészség nem erősítette meg.

A férfi a kihallgatásán nem ismerte el a támadásokat, és panaszt tett a gyanúsítást ellen, írja a 24.hu. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Fürcht Pál közölte: több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoznak, amely bűncselekmény két sértett esetében kísérleti szakban maradt.

Eközben a rendőrség hősi halottá nyilvánítaná a meggyilkolt 29 éves Baumann Pétert. Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a rendőrség elindította a körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát, írja az MTI.